Recepty

3. september 2016
Prinášam vám ďalší chutný tip na domácu RAW VEGAN zmrzlinu. Hrozno, mäta, banány. Čo poviete? Oplatí sa skúsiť? Potrebujete: 4 zmrazené banány pokrájané na kolieska Cca 7 bobúľ hrozna 4-5 stoniek mäty / iba lístky 50 ml rastlinného mlieka...
27. august 2016
Túto jednoduchú vynikajúcu RAW VEGAN zmrzlinu som nazvala "chorvátska" pretože recept vznikol počas mojej dovolenky v meste Pula. Moja rodinka a priateľ, odcenili nielen jedinečnú chuť ale aj rýchlosť prípravy - reálne zabere cca 5 minút. Vyskúšajte...
5. august 2016
Čoko fudge je vynikajúci a jednoduchý dezert. Stačí pár ingrediencií, šikové ruky a mraznička:) POTREBUJETE: 250g datlí 250g kešu 3 PL mandľového masla 2 PL kaokosového oleja 1/2 šálky RAW práškového kakaa Štipku himalájskej soli 4...
5. august 2016
Pizza - jedno z najznámejších jedál sveta. Toto jedlo, ktoré má korene v Taliansku je obľubené asi každým. Pizza taktiež prešla rôznymi podobami a chuťami no a dnes vám predstavím MOJU podobu pizze. Ako inak - RAW, VEGAN, GLUTEN FREE, SOY FREE plná...
16. jún 2016
Vynikajúci a ozaj veľmi jednoduchý pudding plný bielkovín, sacharidov, vlákniny, vápniku, železa, horčíku, fosforu, draslíku, sodíku, zinku, mangánu, medi, selénu, omega 3 a 6 mastných nenasýtených kyselín a vitamínov A, B, C, E, K, luteínu, cholínu...
21. máj 2016
Tyčinku Čoko Mint s radosťou učím mojich žiakov v školách (ne)varenia ale aj na našich verejných workshopoch. Som rada, že ste si túto tyčinku tak obľúbili a ako som vám slúbila, podelím sa s receptom aj tu na blogu. Potrebujete: pre cca 5...
9. máj 2016
Ako veganka si tradičný jahodový jogurt nedoprajem. Avšak táto verzia je úplne totožná tradičnému jahodovému jogurtu. No a kedže milujem jednoduchosť, je v nej tentoraz nie len krása, ale aj chuť. Presvečte sa sami, že stačia 2 ingrediencie a...
8. máj 2016
Takéto cestoviny si môžete pripraviť z cukety, uhorky, mrkvy alebo bielej repy. Chutia krémovo a veľmi lahodne. Určite sa oplatí vyskúšať. Ako prílohu či hlavné jedlo. Na 4 - 5 porcií potrebujete: 3x cuketa 2 šálky kešu - namočené na 20...
29. apríl 2016
Dnes som si na raňajky pripravila tento vynikajúci 3 vrstvový energy pudding. Stačili mi k tomu 4 ingrediencie - banány, mango, mladý kokos a vanilka. Určite sa oplatí vyskúšať. Potrebujete: 2 zrelé banány 1 menšie zrelé mango orech mladého...
27. apríl 2016
Dostala som obrovskú chuť na niečo krémové s čučoriedkami a inšpirácia na seba nenechala dlho čakať. Túto sladkú “energy” dobrotu si môžete vychutnať na raňajky alebo formou dezertu. Na chia pudding potrebujete: 200 ml rastlinného mlieka -...
7. apríl 2016
Tento puding je ozaj vynikajúci a pochvaľujú si ho dokonca aj tí, ktorí nemajú veľmi v láske avokádo. Je vhodný napríklad na začiatok dňa, prijémne zasýti, nezataží a dodá energiu. Potrebujete: 1x banán 2x avokádo 3 PL raw kakao 1 PL kokosový...
7. apríl 2016
Matcha guličky sú veľmi obľúbené a ľahké dezertíky. Vyskúšajte si ich sami a obalte podľa vlastnej chuti. Tu je postup na ľahkú neorieškovú verziu s Matcha čajom, ktorá je vhodná aj na raňajky. Na cca 10 guličiek potrebujete: 150g ďatlí 2 KL...
26. marec 2016
Táto RAW "RYŽA" môže byť pripravená z karfiólu, petržlenu, mrkvy alebo napr jikami.  V recepte používam karfiól, ktorý ja osobne mám najradšej. Ryža sa hodí aj do SUSHI, WRAPU alebo ako RIZOTO. Na 5 porcií potrebujete: Posekaný karfiól...
26. marec 2016
Tieto "zoodles" sú vynikajúce ako ľahká príloha k akémukoľvek jedlu. Obľúbené u všetkých a podobajú sa vizuálne i chuťovo. Skúste ich tiež. Na 4 – 5 porcií potrebujete:    350 g sušených paradajok – namočiť na min 20 min 3x cuketa...
19. marec 2016
Keďže už veľa krát som dostala tú istú žiadosť od ľudí, ktorí trpia intoleranciou na oriešky, že by tiež chceli skúsiť moje RAW dezerty, rozhodla som sa trošku zaexperimentovať ale ako to už u mňa chodí, netradične :) Snažila som sa vytvoriť dezert...
25. február 2016
Tento pudding je vynikajúca raňajková, desiatová alebo olovrantová voľba ak chcete sebe a svojim blízkym ulahodiť sladkou, exotickou chuťou a komplexnou výživou v jednom. Na food festivale, kde som ho pripravila ho odcenili najmä deti, ktoré sa ho...
25. február 2016
Tento  vynikajúci 2 - farebný cheescake si hneď obľúbite. Môžete si no spraviť vo fialovej alebo ružovej verzii. Obe sú vynikajúce a zároveň každý je iný takže budete vždy originálny! Na prípravu potrebujete: Korpus: 2 šálky šálky...
25. február 2016
Krémový avokoláčik je obľúbená zdravá forma čokoládového koláča a vychutnať si ho môžu aj tí z vás, ktorý trpia intoleranciou na oriešky. Na výrobu Avokoláčika budeme potrebovať: Na krustu: 100g  múky z naklíčenej pohánky 100g...
25. február 2016
Toto je vynikajúca sladká jemne pikantná omáčka s nádychom exotiky. Na omáčku potrebujete: 1 banán 1/2 zrelého avokáda 1/2 KL sladkého kari prášku Cca 50ml rastlinného mlieka 3 veľké čerstvé ďatle Štipku chilli Pripravte si omáčku:...
25. február 2016
Chuť tohoto RAW koláčika je fakt nebeská! Nevieme sa ho doma dojsesť. Ak preferujete krémovú, sladkú chuť určite vyskúšajte tento! Na krustu potrebujete: 120 g kešu (20 minút namočené) 120 g lúpaných mandlí 80 g strúhaného kokosu 150 g...

Stránky

Facebook

Ponuka

  • Skupinové prednášky
  • Týždenné a mesačné jedálničky
  • Osobné konzultácie
  • Ayurvedská diagnostika a masáže
  • Príprava a predaj raw sladkých a slaných pokrmov
  • Ochutnávky
  • Príprava a predaj Green Smoothie
  • Cvičenie Yogy
  • Škola (ne)varenia

Vaše postrehy

Blanka Kobayashi

Matsudo International Cultural Ambassador - TOKYO, JP

 

Vanda is super talented and knows what she is talking about. She makes amazing food, healthy, nutritious and raw.

Kontaktujte nás